BRANDWEEREMBLEEM
Brandweeremblemen uit de hele wereld.
Home
Emblemengalerij (badges)
Over mij (about me)
Favoriete links (favorite sites)
Activiteiten pagina (activities)
Bosbrandbestrijding ESEPA
Contact pagina (contact me)
Over mij (about me)
Mijn naam is Maurice Quist. Ik ben als instructeur werkzaam bij FALCK op de Maasvlakte in Rotterdam. Daarnaast ben ik ook nog vrijwilliger bij de regio Hollands Midden bij het korps Krimpen aan de Lek en heb daar de functie van bevelvoerder. Ik heb in de loop der jaren al aardig wat gespaard of verzameld wat ook maar enigszins met de brandweer te maken had. Mijn verzamelwoede is in de loop der jaren gelukkig flink afgenomen. Wat er van over is, is een mega berg emblemen. Ik had de keus, ze allemaal in een doos in de kast leggen of er wat mee doen. Ik heb besloten om er wat mee te doen en deze site is het resultaat.

In het verleden verzamelde ik alles wat ook maar met de brandweer te maken had. Het huis werd te klein en ook mijn vriendin vond dat het wel wat minder kon. Ik heb toen besloten om alles te doneren aan een klein brandweermuseum in Nederland en alleen de emblemen nog maar te houden.

Dit zijn er inmiddels rond de 1200 en dit getal groeit nog dagelijks. Ik krijg ze van collega's en cursisten en ruil ze vaak als ik op vakantie ben met de brandweer van dat land, dorp of stad.

Verder vind je op mijn site ook nog een pagina bosbrandbestrijding ESEPA. Hier vind je diverse foto's van mijn verschillende bosbrandbestrijdings avonturen in Griekenland en foto's van collega's die in die shift of af andere shiften hebben meegedraaid.

Mijn verzamelhonger is nog steeds niet gestild en dat zal ook nog wel even zo blijven. Mocht je emblemen hebben waar je toch niets mee doet, ik hou me aanbevolen.

HomeEmblemengalerij (badges)Over mij (about me)Favoriete links (favorite sites)Activiteiten pagina (activities)Bosbrandbestrijding ESEPAContact pagina (contact me)