Biker boots

Gids voor biker boots

Biker boots vallen over het algemeen in de categorie motorchaps of pyjama’s. Maar in tegenstelling tot hen zijn motorlaarzen exclusief ontworpen voor motorrijders. Van biker boots is bekend dat ze fungeren als een beschermende uitrusting en als een fashion statement voor de motorrijder. De laars is over het algemeen gemaakt van versterkt leer. Het kan ook worden geleverd met ritsen, gespen, riemen, sluitingen en veters. Ze kunnen lang, laag, enkellang of zelfs tot onder de knie zijn. Biker boots variëren van onder de enkel tot boven de knie en hebben meestal een volledig lederen buitenkant met een hak die niet vergrendeld mag worden. Ze hebben ook een vamp voering, die de laars zijn karakteristieke look en stijl geeft. Meestal hebben deze laarzen een leren zool, maar tegenwoordig zijn er ook andere soorten zolen zoals nubuck, rubber en zelfs kunststof zolen.

Verschillende stijlen en soorten motorlaarzen

Bij het bekijken van de verschillende stijlen en soorten motorlaarzen die beschikbaar zijn om te kopen, is het noodzakelijk om rekening te houden met de slijtvastheid, tractie en schokabsorptie van het schoeisel. Laarzen die bedoeld zijn om te rijden, moeten een hoge slijtvastheid en tractieweerstand hebben om de enkels van de drager te beschermen tegen krassen of pijn. Schoenen die bedoeld zijn voor comfort en bewegingsvrijheid, moeten ook goede grip bieden om gemakkelijk te kunnen lopen en rennen. En al deze comfortfactor moet worden aangevuld met een binnenlaag die warmte en isolatie biedt.

Voorkomen dat de laarzen afbreken tijdens een val

Het is belangrijk op te merken dat deze zware leren laarzen een schacht met een stalen schacht moeten hebben om te voorkomen dat de laarzen afbreken tijdens een val. Een zeer belangrijk kenmerk van motorlaarzen is om uw voeten te beschermen voor het geval u in contact komt met scherpe voorwerpen op de weg, zoals stenen of ander wegafval. Dergelijke kenmerken omvatten een dubbellaagse stalen schacht in de schacht van de laars boven de enkel, en mogelijk een beschermende lederen huidflap over de bovenkant van de laars. Motorlaarzen zijn verkrijgbaar met een grote verscheidenheid aan gespen, zoals veter, klittenband en stevige gespen.